2018-03-14 19:34:15, szerda
|
|
|
|
|
|
Mascarponés tarka kocka, egy különleges finomság!
Hozzávalók:
7 db tojás,
8 evőkanál cukor,
2 evőkanál napraforgó olaj,
8 evőkanál liszt,
2 kiskanál sütőpor,
2 evőkanál kakaó.
Hozzávalók a krémhez:
500 ml tej (1,5 - % zsírtartalmú),
1 tasak vaníliás pudingpor,
1 kiskanál vaníliás cukor,
250 g vaj,
100 g porcukor.
Mascarpone krém:
250 ml tejszín,
250 g mascarpone (egy doboz),
1 kiskanál vaníliás cukor,
2 evőkanál porcukor.
Elkészítés:
A tojássárgáját kavarjuk ki a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, és a sütőporral összekevert lisztet.
A legvégén óvatosan kavarjuk bele a tojás fehérjéből felvert habot. Az így kapott masszát osszuk el két részre, a második részbe keverjük bele a kakaót. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük bele a fehér masszát, majd a kakaós masszát, egy kanál segítségével kissé kavarjuk össze.
Előmelegített sütőben 180 - 200 fokon süssük 10 percet. Ha megsült hagyjuk kihűlni közben készítsük el a vanília krémet.
Tegyük oda a tejet főni. A vaníliás pudingport keverjük össze a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a felfőtt tejhez és addig főzzük ameddig megsűrűsödik. Amikor a puding kihűlt adjuk hozzá a porcukorral kikavart vajat.
A mascarponés krém elkészítése: verjük fel a tejszínt robotgéppel.
Majd keverjük hozzá a mascarponét és a porcukrot, keverjük össze alaposan robotgéppel. A kihűlt tésztára kenjük rá a vaníliakrémet, majd szeleteljük és díszítsük mindegyik felszeletelt darabot a mascarponés és tejszínes krémmel. Jó étvágyat!
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
Címkék: előmelegített, vaníliakrémet, tojássárgáját, zsírtartalmú, sütőpapírral, segítségével, felszeletelt, megsűrűsödik, elkészítése, szeleteljük, robotgéppel, mascarponés, mascarponét, porcukorral, összekevert, pudingport, fehérjéből, mascarpone, sütőporral, elkészítés, hozzávalók, napraforgó, különleges, mindegyik, pudingpor, porcukrot, tejszínes, készítsük, díszítsük, kavarjuk, keverjük, evőkanál, kikavart, legvégén, finomság, vaníliás, különleges finomság, tojássárgáját kavarjuk, sütőporral összekevert, legvégén óvatosan, tojás fehérjéből, második részbe, sütőpapírral bélelt, fehér masszát, kakaós masszát, kanál segítségével, vanília krémet, tejet főni, vaníliás pudingport, vaníliás cukorral, kevés tejjel, felfőtt tejhez,
|
|